Synagoge

Locatie

Aan de rand van het Haagsche centrum, tegenover het Malieveld, ligt onze prachtige synagoge uit 1726 op een unieke locatie. Wij hebben eigenlijk drie gebouwen ineen. De eeuwenoude Portugese snoge aan de Jan Evertstraat die voor onze gemeente in 1968 in gebruik genomen is door de rabbijnen Jacob en Awraham Soetendorp, het kantoorgebouw met hoofdingang aan de Prinssessegracht en te midden van beide gebouwen de Glazen Zaal.

De synagoge ligt op vijf minuten lopen van het Centraal Station. In de omgeving is voldoende openbare parkeergelegenheid aanwezig, zoals onder het Malieveld of het Korte Voorhout.

Glazen Zaal en verhuur

De Glazen Zaal is oorspronkelijk een binnenplein, overdekt met een glazen dak. De gevel van de Portugese Synagoge, één van de mooiste synagogen van ons land, is als blijvend ‘decor’ in de zaal opgenomen. Onder het glazen dak en de deels glazen wanden wanen gasten zich buiten en onder een blote hemel tijdens bijvoorbeeld een ontvangst, diner, of plenaire bijeenkomst. De verwarmde Glazen Zaal is een schitterende locatie om een aansluitende receptie te laten plaatsvinden.

Graag vertellen wij u meer over de mogelijkheden van de Glazen Zaal of kunt u informatie vinden op www.glazenzaal.nl.